Sponsoring

Graag doen we iets terug voor het milieu.

Vanaf de oprichting van Compas Management & Advies was het voor ons meteen duidelijk. Naast het adviseren over milieuzaken ook iets daadwerkelijk terugdoen voor het Milieu. Een deel van de winst van Compas Management & Advies gaat naar het project ‘Painted Dog Conservation’( PDC) in Zimbabwe. Vanaf 1997 steunen we dit project, eerst als vrijwilligers, en zodra ons budget het toeliet ook financieel.

Zie onderstaand een prachtige foto van de zogeheten "Painted Dogs"

Waarom dit project?

Als de Painted Hunting Dog uitsterft zal er weer een diersoort verdwenen zijn. Daarmee zullen ook andere diersoorten in hun voortbestaan worden bedreigd. Het uitsterven van diersoorten verstoort op een dramatische manier de fragiele balans in de natuur en het ecosysteem waar we uiteindelijk allemaal afhankelijk van zijn. Het motto van het project is Conservation through Action and Education. Dit spreekt ons aan en past bij de Compas-mentaliteit. Door de lokale jeugd voorlichting en onderwijs te geven, krijgen de mensen meer inzicht in het belang van natuurbehoud. De lokale bevolking wordt actief bij het project betrokken en heeft hierdoor een belang bij het slagen van het project.

 

 

Net zo enthousiast als wij?

Voor meer informatie over dit project en over de honden die met uitsterven bedreigd worden, kunt u kijken op: www.painteddogconservation.nl en www.painteddog.org

Zwemkampioene Merel Schravendijk

Merel is in 2019 Nederlands kampioen junioren op de 400 meter vrije slag. Directeur van Compas; Bob van der A is in het verleden de zwemleraar geweest van Merel. Om Merel vandaag de dag nog steeds te ondersteunen, sponsort Compas de jonge zwemster. We hebben Merel geïnterviewd om te zien waar zij zich allemaal mee bezighoud en wat Merel drijft om de beste te zijn. Compas is natuurlijk trots op deze ambitieuze zwemster die nu al beschikt over een topsportmentaliteit. We ontmoetten Merel en haar moeder in het Hofbad in Den Haag. Hier maakt Merel deel uit van het collectief The Haque Swimming; een regionaal samenwerkingsverband voor wedstrijdzwemmers.

Lees hier het uitgebreide interview van Merel Schravendijk!